Klubbens tur til Lolland 2014

Honda Deauville Klubbens tur til Lolland. Fredag d. 20.06.14. startede vi hjemmefra, det vil sige Taars, Lønstrup, Thisted, Thyholm, Fårup, Ry, Horsens og Sønderborg. Alle med kurs mod Motel Majbølle Gamle Skole, Majbølle, 4862 Guldborg. Vi mødtes i Ry kl. 11 og efter kaffepause kørte vi mod Fyn, i Bøjden, ved færgen fra Als,  stødte Inge Lise og Thor til som de sidste.  Herefter fulgtes vi ad i samlet flok, 8 motorcykler og 11 personer, mod målet. Selvom de mørke skyer truede os, kom vi nogenlunde tørre frem til Majbølle. Efter at have fået udleveret nøglerne til værelserne,  samledes vi i de hyggelige stuer til kammeratlig samvær, hvor støvet blev skyllet ned, og den ene historie blev afløst af den næste. Da det jo ikke hver uge vi mødes, er der meget der skal snakkes om, og mange ting der skal vendes.

Efter et godt og solidt morgenmåltid lørdag kørte vi mod Stubbekøbing, og så Motorcykelmuseet her. En god oplevelse, der også kan anbefales til alle der har interesse for motorcyklens historie. Herefter kørte vi mod Møns Klint, der jo er et fantastisk syn. Det næste sted, inden  vi kørte mod Majbølle igen, var øen Nyord, der ligger ud til Faxe Bugt, et idyllerisk sted hvor en gåtur gennem de små og smalle gader uden motortrafik var en afslappet oplevelse. Man parkerer uden for byen og går.

Vi havde faktisk kørt på 10 danske øer : Fyn, Tåsinge, Siø, Langeland, Lolland, Falster, Bogø, Møn, Nyord og Farø. Og vi sejlede med 2 færger, nemlig Spodsbjerg-Tårs og fra Falster til Bogø. En køretur i det smukke danske sommerlandskab, en fryd for øjet, og herlige dufte. Parret fra Sønderborg kørte også på Als, samt en færge mere end vi andre.

I løbet af dagen havde vi samlet en god appetit til aften, hvor værten hentede mad til os i Guldborg, og der var dækket bord med lys og det hele og to mand stærk serverede en lækker kalvesteg med nye kartofler, brun sovs + tilbehør. Det var lækkert og velsmagende. Vi sluttede aftenen med en frisk og lækker rejemad. Nå ja – det blev behørigt skyllet efter med en godnatøl.

Søndag morgen pakkede vi sammen efter morgenmaden og efter afregningen kørte vi atter hjemad gennem det danske sommerland. Da jeg landede i Lønstrup kl. 20, havde jeg kørt 1118 km.

Deauville klubben har 32 medlemmer, fordelt over det ganske land. Se vores hjemmeside : deauville.dk – du er velkommen.

Gunnar Møller SørensenDeauville